Våren 2014
Ordförande har ordet (maj 2014)
Hälsning från majpastorn
Samlingen i Gavelstad, Norge
Tackfest för John och Gro
Pastorn har ordet (februari/mars 2014)
Nytt altarbord
Svenskdagar på Mirarmar
Marokkoturen
Sång på marknadsplatsen
Bussresa februari 2014

Ordförande har ordet  – maj 2014

Borge_IBIS5

Nu är jag tillbaka i Sverige och huttrar i vårkylan. Jag längtar då efter värmen i Spanien, kanske längtar jag mest efter den värme vi under året haft inne i kyrkan, den värme som kommer då Herren är nära.

Vi är så tacksamma över hur Herren använt Gro och John Agersten under deras tre och ett halvt år i Fuengirola. De är ett mycket älskat pastorspar. Vid den sista gudstjänsten så sände vi ut dem till de uppgifter  Herren har framför dem. Ingen pensioneras i Guds verk.

Den 3:e september kommer vår nya pastorspar till Fuengirola. Christine och Göran Andersson ska ta över och vi ser fram emot deras ankomst. Jag vet att de brinner för den uppgift de har framför sig och längtar efter att få komma igång. Nu får de bygga vidare på den grund som är lagd.

Vi bär visionen om en kyrka som allt mer öppnar sig mot omvärlden, en omvärld i stort behov av få möta Jesus, vår frälsare. I avvaktan på att den angränsande tomma lokalen ska bli vår och förvandlas till en öppen kontaktpunkt, så har vi under våren öppnat kyrkdörrarna och mött de människor kommit in. Vår läge på promenadstråket vid havet, ”Paseon”, är idealiskt.

Måndag är normalt en vilodag, På tisdagen möter vi människor genom att sjunga på marknaden och inbjuda till kyrkan. På onsdag har vi våffelträff med gemenskap och sång och musik. På torsdag och fredag har vi under våren haft ”öppen kyrkdörr” och samtalat med de människor som kommit till oss. På torsdagskvällen är det ”Öppet hus” med olika program. På lördagens förmiddag bjuder den engelska församlingen in till gemenskap och kaffe i Turistkyrkan. Söndagskvällens ”Hela kyrkan sjunger” är etablerad på Solkusten och en viktig kontaktpunkt. Dessutom har vi bön, bibelstudium och söndagens förmiddagsgudstjänst. Vid olika tillfällen har även Alpha-kurser ordnats.

På den tid som blir över träffas vi ofta i hemmen för gemenskap.

”Vad gör ni hela dagarna där nere i Spanien” är en fråga som ibland kommer från de som inte känner till Turistkyrkan på Costa del Sol. Frågan borde i stället vara ”hur får ni tiden att räcka till”.

Du förstår att det är viktigt att detta är ett team-arbete. Var och en bidrar efter sin förmåga. Då får vi även tid att njuta av sol, bad och härligt Andalusiskt landskap.

Välkommen att bli en del av vår gemenskap och tack alla vänner för i år. Väl mött i höst.

Börge Schönbeck

==================

TAKK!

Vi vil på denne måten takke for at vi fikk være med å tjene i Turistkirken i mai. For oss var det som alltid en stor glede å få komme tilbake til Fuengirola og Turistkirken. Vi føler oss hjemme der.
Det var en ekstra glede å få være sammen med våre kjære venner Marie Louise og Berno Hallstrøm. Vi kjenner oss som et godt team sammen, og det er en glede å få tjene med de gaver Herren har gitt oss.

Spenningen var stor før vi kom, vil det være noen Skandinaver tilbake, og vil noen komme til kirken? Vi ble så overrasket og glade. På alle de tre gudstjenestene vi fikk være med på var det godt besøkt, og vi opplevde gode samlinger i Herrens nærvær. Også på Vaffeltreffene var det bra oppslutning, og det samme må kunne sies om Bønnesamlingene fredag kveld. Om sesongen i Turistkirken bør utvides også i kommende år får andre avgjøre, men vi tror det var til velsignelse og glede for flere at kirken i år var åpen med ulike samlinger også i mai.

Vi vil igjen takke for oss, og ønske Guds rike velsignelse over Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola. Vi tror forsamlingen også i dager som kommer skal få være til stor velsignelse for mange, og for Guds sak på Solkysten. Turistkirken har betydd så mye for oss, og vil alltid være i våre hjerter.

Takknemlige hilsener fra

Britt Karin og Kjell Ohldieck

====================

Samling i Gavelstad, Norge

C:a trettio personer hade samlats i Gavelstad i Norge för att be och samtala om Turistkyrkan och visionen om framtiden för kyrkan.
Alla uppskatade samlingen och önskade att det skulle bli en större samling i Turistkyrkans regi nästa år
1405gavelstad
Gavelstads Gjestegård

 

1405gav-samling
Turistkyrkans vänner som var samlade

 

1405gav-samling2
Samtal vid borden

 

1405gav-musik
John Agersten och musiker i aktion

 

1405gav-musik2

 

1405gav-musik3
Roy sjunger solo

 

1405gav-tal1

 

1405gav-tal-frantz
Frantz Johansen i talarstolen

=================

Tackfest för John och Gro Agersten

I slutet av mars hade Turistkyrkan sin stora tackfest för pastorsparet John & Gro Agersten.  Efter 3,5 år av tjänst i församlingen var det nu dax för avsked, av det mycket omtyckta pastorsparet. En stor samling av människor visade sin tacksamhet genom sitt deltagande vid alla de dukade borden.

Härlig gemenskap och många som ville uttrycka sin glädje över deras tid i Fuengirola och Turistkyrkan. Alla var överens om att tiden går väldigt fort. Många hoppades på ett snart återseende av John & Gro.  Detta var en ömsesidig tanke från många håll. Semesterdagar här nere såg de fram emot.

Genom hemsidan uttrycker vi också välkomna tillbaka för rekreation m.m.

John_Gro1c
Här ber ordföranden Börge Schönbeck och Lisbeth Fumero för John och Gro
IMG_0777
IMG_0775
Se gärna på bilderna om ni känner igen er och alla andra som var med.
IMG_0761 IMG_0762
IMG_0764 IMG_0769

 

IMG_0771
IMG_0772
Text och bild Johnny Åbom

==============

Pastoren har ordet Februar /Mars 2014.

 

Siste Pastoren har ordet ble skrevet i adventstiden, og Gro og jeg var her i Fuengirola for å feire jul- og nyttårshøytiden sammen med vennene i Skandinaviska Turistkyrkan. Vi hadde hyggelige samlinger og mye god mat, men vi var ikke så mange i år.

 

Den 7 januar reiste vi hjem til Norge for å besøke familie og venner. Vi besøkte også noen av våre venner som vi har blitt kjent med her i kirken i Fuengirola. Det var godt å kunne forlate et vinter-Norge i slutten av januar, med snøstorm og kulde, og komme ut av flyet i Malaga mitt på natten til +17 grader!

 

Det har vært mange aktiviteter i februar måned, sang på markedsplassen, dagtreff på onsdager, åpent hus torsdager med variert program og bønnemøtene på fredagene, der ganske mange er samlet. Søndagene har vi som vanlig hatt gudstjenester, med en spesiell høytid ved Herrens bord en gang i måneden. Allsangskveldene samler mye folk, og det kommer stadig ”gamle” og nye venner ned til Solkysten.

 

I bibelstudiene som jeg har hatt på tirsdagene har temaet vært: Guds under. Der vi har lest om  Guds kraftdemonstrasjoner i det gamle testamentet, Guds kraft åpenbar i Jesu virke, og Åndens virke gjenom disiplene til utbredelse av Evangeliet, der Herren virket med under og tegn. Sist tirsdag talte jeg om den ”etterapostoliske tiden”, og om Åndens virke i dag. Vi gleder oss over at Evangeliet når ut til mange også i vår tid, og at stadig flere tar imot Guds rike i sine hjerter over hele verden. Åndens kraft har ikke avtatt, og oppstandelseskraften er virksom i dag! Jesus har lovet å være med, også oss alle dager til tidens ende. Matt. 28: 20

 

Vi ønsker å nå de mange skandinaver som omgir oss her på Solkysten, og vil gjerne ha vår kirkedør mere åpen slik at vi kan gi forbipaserende en mulighet til å stikke innom og bli kjent med oss og virksomheten. Vår visjon er at vi skal kunne gå til innkjøp av sidelokalet som er til salgs, for så å utvide våre muligheter til å vinne andre for Kristus. Vær med å be for visjonen, og om du har mulighet, vær med og støtt den økonomisk med din gave.

 

Vi ber at mars og april måned må bli velsignet av Herren, med mange nye venner, og at vi kan få lede noen til troen på sin frelser. Vær med oss i bønn om dette.

 

Varme hilsener

John Agersten.

================

Nytt altarbord

Nu är vårt nya altarbord på plats. Därmed är trilogin kors, talarstol och altarbord komplett. Allt från samma spanska snickare. Bordet är ritat av Ingemar Odequist.

altarbord

=========================

Svenskdagar på Miramar”Svenskdagarna i köpcentret Miramar i Fuengirola hölls i år för första gången på våren, för att sammanfalla med centrets tioårsjubileum… Naturligtvis saknades inte heller denna gång Skandinaviska turistkyrkans stora kör”, så skrev tidningen Sydkusten om evenemanget.Här ses sångarna och husbandet under ledning av Berno Hallström.
201404 Miramar IMG_0792
201404 Miramar IMG_0788
201404 Miramar IMG_0790

============

Marokkoturen fredag den 21 marts

Rejsen til Marokko startede kl. 06.00 fra Fuengirola, hvor 12 veloplagte glædede sig til at se lidt af Nordafrika. Her nyder Gro, John, Lena og Alf udsigten over Gibraltarstrædet. Det lykkedes for dem at se delfiner på overfarten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har vi lagt Europa bag os og så går det hurtigt med katamaranfærgen til Tanger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med en marokkansk guide kørte vi gennem Tanger by og så livet lidt på afstand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bussen stoppede ved et sted, hvor der mulighed for kamelridning. Villy skulle selvfølgelig op og prøve at ride på en kamel. Det gik fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er det Åse, som vover den lidt mere jordnære forbindelse med en kamel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Senere var der vandretur i den gamle bydel, hvor vi blev guidet gennem de snævregader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Undervejs var der opvisning af en slangetæmmer. Nok mest til ære for turisterne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På en hyggelig restaurant spiste vi lunch, som bestod af: suppe, fars på spyd,cous-cous med kylling, honningkiks og myntethe. Det smagte rigtig dejligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åse hygger sig med vores spanske guide: Paco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en tæppedemonstration var der tid til kaffehygge og shopping i byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er det Gro, som fyldte 70 år den dag, der bliver ”overfaldet ” af gadesælgere,som fulgte os hele vejen til bussen, så alle var trætte, da vi kom tilbage til Fuengirola kl. 19.00 efter en vellykket tur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

=================

Sång på marknadsplatsen
201404 Marknad IMG_0785
Varje tisdag, även under våren har sångarna sjungit på marknadsplatsen.

============

Bussresa februari 2014

Busstur1402_1Bussen med 40 deltagere fra Turistkirken gjorde første stop ved La Cueva del Tesoro, (Skattegrotten), som er en underjordisk grotte, dannet af havet for mange år siden.
Busstur1402_2Før besøget i grotten var der tid til at vandre i parken, hvor Villy forklarede om Algarrobotræet, også kaldet Johannesbrødtræet.
Busstur1402_3Her fortæller Gro ud fra planchen om udsigten over Rincon de la Victoria.
Busstur1402_4Havet har dannet nogle meget specielle former i grotten. Her står vi i Sala de la Virgen
Busstur1402_5I det dybeste rum, Sala del Volcán, kunne vi mærke, at temperaturen var højere.
Busstur1402_6Næste stop var et stort indkøbscenter i Vélez Málaga, hvor der var mulighed for at drikke kaffe.
Busstur1402_7Der var god stemning i bussen, selv om vi kørte langt på de snoede bjergveje.
Busstur1402_8Vores glade pastorspar Gro og John Agersten. Gro fyldte 70 år netop den dag. Tillykke!
Busstur1402_9Undervejs mod Competa så vi mange blomstrende mandeltræer. Flot syn!
Busstur1402_10Med lidt forsinkelse kom vi til rest. Cortijo Paco i Competa, hvor der var dækket bord til alle.
Busstur1402_11Alle nød den dejlige mad i den hyggelige restaurant, hvor der var god varme fra brændeovnen.
Busstur1402_12Skyerne begyndte at hænge lavt over byen, da vi gik ned til bussen.Tak til alle deltagere for en god tur.Foto: Anders, Gro og Villy Tekst: Villy