Hösten 2013
Nyår i turistkyrkan
Julen 2013
Pastorn har ordet (december 2013)
Bussresa november 2013
Berit og Frantz
Busstur oktober 2013
Säsongstart, sept 2013
Profilen: Gunnar Sörensen

Nyår i Turistkyrkan

17 st, förväntansfulla personer anlände till Skandinaviska Turistkyrkan denna sista dag för 2013.Vi såg alla fram mot en härlig gemenskap och samvaro med många kära vänner.Där bjöds vi på en härlig fisk och skaldjurssoppa, som förrätt fick vi den allra bästa avokado som kändes som om den bara smälte i munnen.
Var smakar en avokado bäst om inte i landet som producerar så mycket härlig frukt. Det vattnas fortfarande i munnen.Naturligtvis var det efterrätter av många olika slag som fullbordade en utsökt måltid.John och Gro Agersten ledde oss igenom kvällen på sitt lediga och smidiga sätt.Framåt 12 slaget samlades vi till en stund av överlåtelse, inför ett nytt oskrivet år 2014.Naturligtvis kände vi stor beröring av den vision som församlingen bär på inför detta nya år. Vi lyfte fram vårt pastorspar, och önskade en stor beröring av Herren själv över den sista period som de nu står inför.Det blev många kramar och önskan om det bästa för oss alla, när vi skildes åt efter att klockan slagit över till det nya året.Ett år där det ligger många förväntningar, över den vision som Herren planterat över den Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola.Ett Gott Nytt År till er alla hälsar Johnny ÅbomEtt bildsvep från kvällen:
nyar_1
nyar_2
nyar_8
nyar_9
nyar_10
nyar_12
nyar_13
nyar_14

========================

 Julen 2013

DSCN2915Julaften 2013 i den Skandinaviska Turistkyrkan på Costa del Sol.Kvelden begynte med en julesang og lesing av juleevangeliet fra Lukas 2.
Det var mye god julemat på menyen da vi var samlet for å feire julaften i Turistkirken. Her er noen av ”kokkene” samlet ved serveringsbordet i det vi skal forsyne oss av alt det gode.
DSCN2925
Etter middagen hadde vi en tid med felles sang av kjente og kjære julesanger.Vakker sang med solo av John og duett som her med Max og Maria.
Birgit og Arna gledet oss med fine og talende juledikt. Gro holdt en liten juleandakt før kaffe og bløtkake, småkaker og annet godt ble servert.
DSCN2929
Etter kaffen var det tid for julegaver! Villy ledet oss i en morsom lek som blir forinnviklet å forklare her. På bildet ser vi Villy i gang med å vise oss hva vi skal gjøre, og det gikk riktig bra. Det ble mye latter og hygge. Leken endte med at alle satt igjen med en gave hver som vi pakket opp i alles påsyn.Kvelden ble avsluttet med at Villy leste en vakker julehistorie av Selma Lagerlöf før vi takket Gud sammen og sang enda en julesang.

Flere bilder fra kvelden:

DSCN2916

DSCN2920

 

Tekst:Gro Agersten

Bilder: Gro og John Agersten

==========================

john_nov2011

 

 

Pastoren har Ordet

Nå er vi allerede midt i adventstiden, men temperaturen her på Solkysten, holder seg godt over +15. Vi hadde en fin sommer i Skandinavia. Høsten her nede har også vært solfylt og varm, så for oss ble dette en lang og god sommer.

Aktivitetene i september og oktober måned komenterte jeg i forrige Pastoren har ordet. November måned fortsatte med godt besøkte samlinger, og mange nyei kirken.

Misjonærene Bakke som har sitt virke i Marbella og San Pedro, og Johannes Jonsson som er pastor i en menighet like utenfor Fuengirola, var med oss en torsdag hver. De kunne fortelle om store materielle behov på grunn av arbeidsløshet og økonomiske nedgangstider for spanjolene.Det er i høst blitt samlet inn matvarer i turistkyrkan for å være med å støtte dette arbeidet. Vi har også vært med og støttet deres virksomhet økonomisk.

Berit og Frantz Johansen feirer i år 40 år imisjonens tjeneste. De begynte sitt virke i Fuengirola, og var Turistkyrkans første pastorspar. Den første torsdagsamlingen i november fikk vi et glimt av det store arbeidet de står i gjennom ”Europa i Fokus” og også noen glimt fra den første tiden i Spania. Samlingen ble avsluttet med kaffe og bløtkake-tårta, og livlig prat rundt bordene.

Turistkyrkans egne forkynnere, sangere og musikere har vært til stor velsignelse i høstens aktiviteter. På søndag kveld 8 desember hadde vi en fin samling med ”Julens budskap i ord og toner” under ledelse av Erik Sallbring. Vi er takknemlige for at Erik har gått inn i tjenesten som musikkleder siden begynnelsen av november og fortsetter utover vinteren og våren.

Vi har opplevd Guds nærvær på våre gudstjenester og samlinger også i høst. Det gjenomgående tema i hele høst har vært: Den Hellige Ånd. Særlig i tirsdagenes bibeltimer, der Gunnar Sørensen, Börge Schönbeck og undertegnede har undervist, har vi lest og hørt om hva Den Hellige Ånd har gjort for oss, og det Han ønsker og vil gjøre for oss og med oss også i dag.

Vi er blitt inspirert av løftene som vi finner i Guds ord, at Ånden hjelper oss i våre svakheter, Rom. 8.26, og at Han vil veilede oss til hele sannheten, John. 16: 13. Han vil gi kraft til liv og tjeneste for vår Herre, gjennom de åndelige nådegaver Han har gitt til enhver. Vi sitter igen med en hunger etter mere av Hans kraft åpenbar i våre liv.

Mange av våre venner har nå reist tilbake til Skandinavia for å feire jul med familie og venner. En del av oss er igjen her og vil feire jul og nyttår sammen her i Fuengirola.  Hjertelig velkommen til dere som kommer tilbake over nyttår og i løpet av våren!

Vi vil ønske dere en Velsignet Julehøytid og et Godt Nytt År.

Hjertelig hilsen Gro og John.

 

=================

Bustur til Comares den 15. nov. 2013

Novembers bustur startede i strålende sol, hvor bussen med 40 personer fra Turistkikren kørte gennem det smukke Andalusiske bjerglandskab til den lille by, Comares, som ligger i 735 meters højde over havet.
buss_nov13_1Her ses deltagerne bagfra i bussen
buss_nov13_2Vel ankommet efter kørsel på smalle krogede bjergveje til Comares.Tak til vores buschauffør, Gloria for fantastisk kørsel 🙂
buss_nov13_3Et bykort som viser den smukke by på bjergtoppen. Byen er en gammel arabisk bastionsby.
buss_nov13_4Vores turguide, Villy deler bykort ud og fortæller om byen.
buss_nov13_5
Så var det tid til kaffen på La Plaza, hvor alle havde det hyggeligt i solen.
buss_nov13_6
Gun-Britt står på det fodspor i fliserne, som man kunne følge på rundturen i byen.
buss_nov13_7Der var en fantastisk udsigt over området fra toppen af byen, som sikkert har været let at forsvare, da man anlagde byen langt tid før araberne kom her.
buss_nov13_8De fleste fik fundet vej til byens kirkegård, som ligger lige ved Castillo de Comares.
buss_nov13_9Et view over det andalusiske landskab, hvor man både kan se til Sierra Nevada og El Torcal.
buss_nov13_10Efter byturen spiste vi på en gammel olivenmølle, El Molino de los Abuelos, som er indrettet til en hyggelig restaurant.
buss_nov13_11Alle nød den dejlige mad på den skønne restaurant, hvor der var levende musik til maden.
buss_nov13_12Her er alle samlet på byens torv, La Plaza, foran restauranten, før turen går hjem til Fuengirola.
buss_nov13_13Gun-Britt og Johnny, 2 glade deltagere siger TAK for en herlig bustur!Foto: Kjell Edman Tekst: Villy Jepsen

===============

Berit och Frantz

40 år i missionens tjänst

BoF_12_web
Genom sin tjänst har de blivit välkända i det norska samhället. Kloakbarnens fader och en ledargestalt inom den romska väckelsen i Europa. Det är gott, de är värda all uppmärksamhet, men viktigare ändå är att de är två människor som genom sitt liv låtit den helige Ande har kontroll över vad som händer – och då händer det.I sin ungdom var de Turistkyrkan i Fuengirolas första pastorspar och en torsdag i november slöts cirkeln, när vi tillsammans med dem firade de 40 åren.  Här får du ett bildsvep från ”födelsedagskalaset”.Församlingen är 36 år gammal, så deras tjänst i Spanien började innan församlingens officiella bildande.När du äter din ”onsdagsvåffla” så tänk på att det var Berit som startade denna tradition i kyrkan. En cykel fullastad med mjöl och andra varor stannade utanför kyrkan och en tradition startade.
BoF_2_webFamiljen Berntsson fanns på plats när familjen Johansen  kom. Se en ung Roland längst till vänster.
BoF_3_webDet var ”hippie-tid” när allt startade, som du kanske ser på bilden.
BoF_4_webMänniskor blev frälsta och dop hölls i Medelhavet……
…….. och i simbassängen
BoF_6_web
BoF_5_webDen formella starten i Turistkyrkan för Berit och Frantz.
Två bilder från barnens situation i Rumänien.BoF_7_webBoF_8_webEtt stort arbete bland barnen och ett stort arbete med många hundrade startade romska församlingar i Spanien, Rumänien och Bulgarien
BoF_10_webGro och John lämnar över blommor från församlingen.
BoF_20Frantz och Berit
BoF14_webSom sig bör firades med tårta (blødekake).Text och bild: Börge Schönbeck

================

Ved soloppgang fredag den 18.oktober gikk en glad gjeng ombord i bussen som skulle ta oss til fjellbyene Iznájar og Priego de Cordoba nordøst for Malaga. Bussen var fullsatt da vår sjåfør, Gloria kjørte ut av Fuengirola mens John holdt morgenandakten.
busstur1Avreise ved soloppgang på ”Strandpromenaden” utenfor Turistkyrkan.
busstur2Bildet viser byen Iznájar som ligger vakkert til ved en stor oppdemmet sjø. Kirken troner på toppen av borgen.
busstur4
Glade turdeltakere ved et utsiktspunkt i en liten park i Iznájar.
busstur6Like nedenfor byens borg og kirke lå denne vakre blå kafeen. Her var det nok mange som tok en kaffepause.
busstur7
Fantastisk fin utsikt og vakre blomsterkrukker på veggene som omkranset den blå kafeen.
busstur8Fra borgen gikk det en lang og bratt trapp ned på den andre siden av byen. Her er det venner fra flate Danmark som fornøyde går nedover trappen fra borgen.
busstur9Her tar vi farvel med Iznájar. Etter at alle er vel ombord, setter vi kursen for Priego de Cordoba. Men først må vi kjøre på bratte og svingete veier gjennom områder med oliventrær så  langt øyet kan se.
busstur10I Priego de Cordoba fant vi dette flotte kartet over byen, som er et senter for oliven-industrien i området.
busstur11Vi hadde varmt og pent vær på vår utflukt. Ved denne vakre fontenen i parken foran Rådhuset i Priego ser det ut til at Inger kan tenke seg å ta et avkjølende bad!
busstur12
I samlet flokk gikk vi til den gamle kirken som skulle besøkes. Veien gikk forbi ”balkonger” med vakker utsikt over fjellene og olivenmarkene rundt byen.
busstur13Kirken var ikke mye for øyet fra utsiden, men den hadde et vakkert interiør som var restaurert i barokkstil på attenhundretallet, etter at et stort jordskjelv hadde lagt mye av Priego i grus.
busstur14
Det var felles middag på en restaurant i byen. Her ble det servert mye og god mat til en rimelig pris.Etter en rusletur i byen og kaffepause  på en fortauskafé, gikk reisen tilbake til Fuengirola en annen vei. På den måten fikk vi en fin rundtur. Det var på alle måter en vellykket tur. Jeg tror jeg kan gjøre meg til talsmann for alle og takke arrangørene for en flott tur!Tekst: Gro Agersten  Foto: Villy Jepsen og Gro Agersten

 ========================

September 2013

September startade något annorlunda eftersom vår pastor besökte Peru denna månad. Vi som var på plats hjälptes åt på bästa sätt. ”När vi alla hjälpas åt……”
sep2013_1I första gudstjänsten sjunger Nils Graff och Erik Sørensen spelar.
sept2013_2Men först ska allting fixas till. Gro sätter upp nytvättade gardiner med hjälp av Jonny.
sept2013_3
Stor spelglädje på första våffelträffen.Erik Sørensen och Olle Pehrsson.
sep2013_5b
Första sångkvällen.Som spontana gäster kom två tredjedelar av Fiskebäckstrion.
sep2013_6Husbandet med två dragspel, gitarr, bas och klaviatur.
sep2013_8Många besökare så här tidigt på säsongen.
sep2013_9Sångarna sjöng mycket inspirerat och vackert. Hur ska det då inte låta när de hunnit öva.
sep2013_10Maestro Stig Andersson leder an.
sep2013_11Roy Kristensen sjunger solo.

============

 

Gunnar Sørensen er en kjent skikkelse i den Skandinaviska Turistkyrkan på Costa del Sol. Det er nå over 15 år siden han og Torunn bosatte seg i Fuengirola; vel og merke i vinterhalvåret. Sommeren tilbringer de i de vakre fjellområdene ved Ål i Hallingdal.

Gunnar er født i Drammen og oppvokst der i en kristen familie. Gunnar var med på møter og søndagsskole fra barnsben av. Faren hadde vært fotballkeeper og levde for fotballen og skisporten inntil sin omvendelse i 30 års alderen. Da kuttet han helt ut sporten, og det ble Filadelfia, Drammen som fikk all fokus.

Gunnar var bare 9 år gammel da han fikk et møte med Gud og tok i mot Jesus som sin frelser. Han ble tidlig med i ungdomsmusikken og som 15-åring ble han søndagsskolelærer. Gunnar og Torunn møtte hverandre i ungdomsmiljøet i Filadelfia i hjembyen. Det var en fin tid med mye aktivitet. Gunnar var elektriker, men ved siden av arbeidet var han med og vitnet og talte på utpostene til Filadelfia. Dette fortsatte han med også etter at han og Torunn giftet seg. Gunnar ville utdanne seg videre innen sitt fag. Han tok ingeniørutdannelse i Oslo og ble elektroinstallatør.

Det var en fin tid i Drammen, men Gunnar kjente etter hvert kall til å reise til Ål i Hallingdal for å virke der. Familien, som nå også innbefattet sønnen Jon, flyttet i 1966 fra en trygg tilværelse med god jobb, hus og menighet i Drammen til et mindre sted langt oppe i dalen. Det var en stor overgang å komme til Ål både når det gjaldt arbeid og forsamling. Gunnar startet sitt eget installatørfirma, noe som medførte mye arbeid på grasrotplan for å bygge opp bedriften. De bygde hus der de begynte med møter og barne-/ungdomsarbeid i sin egen stue. De fikk også en datter mens de var på Ål, en nydelig jente kom til dem helt fra Korea.

Menighetsarbeidet gav frukt. Etter 4-5 år med husmøter, kjøptes et hus som ble innredet med møtesal i 1.etasje og evangelistleilighet ovenpå.  Fra da av fikk de mer hjelp av evangelister som virket i Ål over lengre tid, mens Gunnar var ledende eldste.  Da Gunnar og Torunn gikk over i pensjonistenes rekker og fikk Fuengirola som sitt andre hjem, var det sønnen, Jon som tok over som leder i menigheten. I de senere år har forsamlingen kjøpt et forretningsbygg i sentrum av Ål. Der er det god plass, og menigheten driver et godt arbeid, ikke minst blant barn og unge.

Gunnar er en mann med godt humør og god fysikk. Han sier at de aldri har angret på at de kjøpte leilighet og bosatte seg vinterstid i Fuengirola. Men han er veldig klar på at uten Turistkirken, hadde det vært annerledes. Den betyr ”alt” for dem her nede på Solkysten.  Kirken har også stor glede av å ha Gunnar og Torunn som medlemmer og medarbeidere. De har vært med som kirkeverter i mange år, foruten at de har gått inn i andre tjenester etter som det har vært behov. Gunnar har sittet i styret i Turistkirken i 5-6 år og er høyt oppskattet der. Han er også med og leder Bønnetimen på fredagene, foruten at han av og til underviser på tirsdagenes Bibelstudie.

Mange kjenner Gunnar som turlederen som tar oss med på rundtur opp ”Los Pacos” og videre et stykke opp i høyden før turen ender i hyggelig samvær på en liten kafé som passeres på hjemveien. Det er en sprek 80-åring som sitter her sammen med meg. Han fortsetter de ukentlige turene da han sammen med en kamerat går opp til Mijas og tilbake etter en liten pause der oppe. Det står respekt av slikt!

Gunnar og Torunn setter stor pris på fellesskapet og vennskapet i Turistkirken. Gunnar uttrykker ønske om at de får være friske og enda får mange gode vinterhalvår i Fuengirola. Dette ønsket deler vi som er med i kirken. Dere har en viktig oppgave her. Vi ønsker dere Guds velsignelse også i tiden som ligger foran.

Tekst: Gro Agersten

Foto: John Agersten