VT 2012 fortsättning.

Mandelblomstur
Missionärerna Artmark
Bibelsamtal
Martha 95 år
Julafton 2011
Berit och Frantz Johansen
Hälsning från maj-pastorn
Pastorn har ordet – april 2012
Profilen Arild Amundsen
Pastorn har ordet – feb 2012

Mandelblomstur

En rapport från pastor John som både tagit bilderna och står för texten.
mandelblom2012_1Vi hadde en fin tur i vakkert vær om enn noe kjølig.På det første fotoet beundrer vi utsikten over byen Ojén  som ligger i en bergskråning som så mange av Andalusiens hvite byer.
mandelblom2012_2De vakre mandelblomstene på nært hold.  Vi så flere blomstrende mandeltrær underveis.
mandelblom2012_3Vi besøkte også designsenteret som hadde elever fra mange kanter av verden. Det ligger i Monda.  Britten Emme var vår guide på senteret. (Bildene 3 og 4 er derfra.)
 mandelblom2012_4
mandelblom2012_5Turen gikk også til Garganta del Chorro der vi spiste lunsj på en restaurant like i nærheten.Den gamle vegen og broen mellom de bratte bergsidene er et imponerende skue.

Kväll med kyrkbygge

 En torsdagskväll hade vi besök av missionärerna Artmark som varit verksamma i det som kallades Franska Kongo. Så här säger pastor John:Det var en veldig fin kveld. De delte interessant og gripende fra misjonsarbeidet i Fransk Kongo.Rakel  tok fram litt historikk fra arbeidet, mens Stig fortalte mens han viste bildene fra deres siste tur i Kongo da de bygde en ny og større kirkeI e av byene der de arbeidet tidligere.
artmark_2Foto:Bambi Elinsdotter
artmark_3Kyrkbygge
artmark_1

Rakel och Stig Artmak. Foto:Börge Schönbeck

=====================

Inspirerande bibelsamtal

bibelsamtal
Bibelsamtalen har varit en betydelsefull del av vår verksamhet under januari och februari.  Först ut var Börge Schönbeck att introducera bibeltexterna, sedan var det pastor John och Gunnar Sørensen som höll i samlingarna.Det har blivit en kontinuitet mellan söndagens predikningar och bibelsamtalen på tisdagarna. Djupa samtal om att vara kristen i vår tid, så vill jag sammanfatta samtalen.På bilden leder pastor John en samtalskväll.

===================

Martha Lofthus 95 år

En speciell dag. Vår spreke kristinna Martha fyllde 95 år. Släkt och vänner träffades i kafévåningen på Svenska Kyrkan i Fuengirola. Martha är en levande ekumen lika älskad i de olika kyrkorna på Solkusten. Ett missionärskall från barndomen ledde till Afrika och Kamerun. TIden där blev inte så lång på grund av hälsan, men i hennes hjärta lever Kamerun änn i dag.
Vi gratulerade med dagen!  Text o bild: Börge Schönbeck
martha95_1Jubilaren med blommorna från Turistkyrkan.
martha95_4Många på plats för att hylla Martha.
martha95_2Vilket vackert kakbord.
martha95_3Martha läser sin favoritpsalm. Arild var kalasets värd och håller här mikrofonen.
martha95_5Vi sjöng Marthas favoritsång ”Jeg har vandret med Jesus i mørke og lys”.

===================

Festligt julafton i Turistkyrkan

Med ett bildsvep visar vi hur julafton firades i vår kyrka i Fuengirola. Det började med  en julgudstjänst och fortsatte med festligt firande med mycket god mat från tre olika mattraditioner. Mycket av glädje hände under kvällen.

Text och bild: Börge Schönbeck

jul2011_1Samlade till gudstjänst. festborden är dukade i bakgrunden.
jul2011-2Gro leder gudstjänsten
jul2011_3Rosmarie
och Ralf
läser julevangeliet.
jul2011_4Danska kvartetten sjunger en julsång från sitt hemland.
jul2011_5John talar.
jul2011_6Glada värdinnor hälsar välkommen till ett dignande julbord och vi lät oss väl smaka.
jul2011_7
jul2011_9
jul2011_10Eli imponerar som illusionist.
jul2011_11Danska kvartetten har bytt om och låter sina personligheter flöda i dockteatern. Du vet väl att glädjetjuven inte kan stjäla den glädje du har i hjärtat, när Jesus finns där?
jul2011_13Bambi sjunger om livet
jul2011_14och Natalie sjöng ett stilla halleluja
Vi gladde oss över en fin kväll och tackar alla som ställde upp på olika vis för att kvällen skulle bli så festlig som den blev.

===================

Berit och Frantz Johansen

En torsdagskväll berättade Berit och Frantz Johansen om det stora arbete de utför i Rumänien och Bulgarien.
Vi blev berörda och tacksamma över vad Herren gjort genom dessa våra vänner. Mer om deras arbete kan du läsa på deras hemsida www.europaifokus.no
De var det första pastorsparet i vår Turistkyrka och nu finns de hos oss igen under långa perioder, även det gläds vi över

nov11_9

Berit berättar på ett levande sätt.

nov11_11

Frantz Johansen har fått se många dörrar öppnas under årens lopp.

nov11_12
Hjälp till barn som lever i kloakerna. Evangelisation och utbildning,  verksamheten är omfattande.

 

==================

En hälsning från majpastorn:

bernt

Det är med stor glädje som jag ser fram emot att få komma ner till Fuengirola och på nytt få möta en del vänner i Turistkyrkan. Är medveten om att vi inte kan ha några samlingar i kyrkan vid Paseo Maritimo men är tacksam för att vi dels kommer att ha gemensamma gudstjänster med Svenska Kyrkan och dels egna gudstjänster i deras lokaler.

Det är också en stor glädje för mig att vännerna Bengt o Siv Winroth också kommer med till Costa del Sol. Bengt är en duktig musiker och vissångare som kommer att var mig behjälplig med det musikaliska.

Hälsningar med Jesu frid

Bernt Nordström

==================

Pastoren har ordet – april 2012

john_nov2011John Agersten
Foto:Mats Björkman

Så har sangerne fra den Skandinaviska Turistkyrkan hatt det siste besøket på markedsplassen for vårsesongen. Det var som vanlig mange som stoppet opp for å høre de evangeliske sangene, og noen sang med på de mest kjente sangene. Ved et bord bak oss satt 8-10 norske, som vi etter hvert har blitt kjent med. Et av ekteparene fortalte at de hadde kommet for å høre sangerne de siste 12 årene.
Forrige tirsdag snudde hele koret seg og sang to sanger for dem. Det er ikke få nye kontakter vi har fått under disse sangstundene.

Ellers har det vært mye aktivitet i februar og mars. Vi har kunnet glede oss over flere besøk av venner som har talt og sunget til stor velsignelse. Vi har også kjent Guds nærvær i våre ”vanlige” møter, der våre egne forkynnere og sangere har delt ordet med oss. Søndag kveldens, ”Hela kyrkan sjunger”, er fortsatt den samlingen som trekker mest folk.

Nå er det snart påske, og en del av våre venner reiser hjem til Skandinavia for å møte våren der, og for å delta i sine respektive menigheter, og være sammen med familie og venner. Vi er takknemlig for den tiden og fellesskapet vi fikk ha mens de var her i Fuengirola, og ønsker alle hjertelig velkommen tilbake.

En av våre eldste søstre fikk hjemlov i løpet av denne måneden, og vi ble på nytt minnet om at vi ikke skal være her for alltid. Men påskens budskap er håpets budskap! Jesus Kristus er førstegrøden av de oppstandne. Budskapet som de sørgende disiplene fikk av kvinnene som kom fra graven var: ”Han er oppstanden”! Så kom Han selv til dem da de satt bak lukkede dører av frykt for jødene. Jesus hilste dem med: ”Fred være med dere! Ikke vær redde, det er jeg, Jesus”! Etter å ha sett Ham mange ganger i løpet av 40 dager, begynte de å hilse hverandre da de møttes med disse ordene: ”Han er sannelig oppstanden”. Peter sier senere, ”Vi er vitner om hans oppstandelse”.

De første kristne fikk selv oppleve kraften av Hans oppstandelse i sine liv. Selv om de fikk gå gjennom store prøvelser, og noen av dem måtte lide martyrdøden, var de trofaste mot sin frelser. Budskapet til oss i dag er at: ”Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid”. (Hebr. 13: 8)

Vi ønsker dere alle en God Påske og en God Sommer!

Varme hilsener fra John Agersten.

==================

Profilen: Arild Amundsen

 

arild_profil_nov2011
Arild Amundsen er en kjent person blant vennene i den Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola.  Sammen med Villy Jepsen er han med i kirkens ”Reisegruppe” som hver høst og vår arrangerer interessante og hyggelige bussreiser til forskjellige steder på solkysten og innover i Andalucías fjellverden.  Ved ulike arrangement i kirken har vi også fått erfare at han er flink til å lage spørrekonkurranser.  Han sitter inne med mye kunnskap, ikke minst innen geografi og historie.Hvor er du fra i Norge, Arild?
Jeg tilbrakte mine første oppvekstår på Eidsvoll som ligger noen mil nord for Oslo.  For nordmenn er det historisk sus over navnet på min barndomsbygd.  I den berømte Eidsvollsbygningen ble Norges Grunnlov til i 1814, og det er dette Norge feirer hver 17.mai.  Familien flyttet nordøstover til Elverum da jeg var i tiårsalderen.  Her tilbrakte jeg barne- og ungdomsårene i etterkrigstidens Norge.  Elverum var som mange andre steder i Norge nesten helt utbombet ved krigens slutt. Folk var glad over friheten og satte i gang oppbyggingsarbeidet med stort pågangsmot.  Som de fleste barn på den tiden ble jeg vant til å arbeide og ta i et tak der det trengtes.Men Arild hadde utferdstrang. Han gikk på telegrafistskolen i Kristiansand, og reiste deretter til sjøs som telegrafist.  Det ble noen år på sjøen der ferden gikk både til Spania og andre fremmede kyster.  Sitt første besøk til Sevilla var i 1960 da båten lå i Cadiz, og Arild måtte reise til Sevilla med mannskapslister fordi båten skulle til USA.  Etter noen år på havet, gikk veien tilbake til Norge.  Denne gangen til lærerskolen på Hamar, byen ved Norges største innsjø Mjøsa.Arild forteller videre:
Da lærerskolen var unnagjort, reiste jeg igjen langt av sted, nå for å ta fatt på min første lærerjobb. Denne gange bar det nordover til Loppa kommune i Finnmark.  Jeg hadde tenkt å være en kort tid i Finnmark, kanskje et par år.  Men slik gikk det ikke. Jeg trivdes i Finnmark. Etter noen år i lærerjobben i Bergsfjord, traff jeg Anny som jeg giftet meg med.Etter hvert flyttet vi til Annys hjemsted Gammelvær ved Ullsfjorden, også beliggende i Loppa kommune helt nordvest i Finnmark.  Gammelvær var et lite småbruk, men var fraflyttet og hadde ikke veiforbindelse. Det var heller ikke elektrisitet eller telefon. Båten var den eneste forbindelsen til omverden.  Det var fisk i havet, og jeg begynte etter hvert å føre regnskap for fiskere.  Næringsgrunnlaget for øvrig var sauedrift. (sau = får). Det var en stor dag for oss da vi etter et par år fikk strøm og telefon.I 18 år bodde Anny og jeg i Gammelvær uten andre naboer enn havet og naturen rundt oss. Det var en fin tid. Vi var glad i naturen, dyra og stillheten ved Ullsfjorden.  Men alt har sin tid.  Vi flyttet tilbake til Bergsfjord der vi bodde som nygifte, og der jeg hadde vært lærer noen år. I Bergsfjord ble det enda mer regnskapsføring for fiskere i distriktet.  Jeg ble ganske snart aktiv i lokalpolitikken og var i Loppa kommunestyre i 8 år, derav noen år i formannskapet.  Jeg var også med i fylkestinget for Finnmark, hele tiden som representant for Kystpartiet.  Dette partiet var da i sin spede begynnelse, og jeg fikk gleden av å være med å skrive partiets vedtekter.  Dette var noen interessante år som gav meg mye. Jeg var bl.a. en del på reiser både i Oslo og andre steder i forbindelse med politikken og Kystpartiet.  Noen år etter at vi hadde flyttet til Bergsfjord døde Anny.  Jeg ble alene, men fortsatte arbeidet både med regnskapsføring og politikk.Veien er ganske lang fra Finnmark til Fuengirola.  Hva hendte videre?
Jo, enkemannen Arild ble kjent med Åshild som hadde mistet sin mann noen år tidligere.  Det oppstod søt musikk, og det ble bryllup på ettersommeren 2006. Etter bryllupet gikk turen først nordover til Finnmark der Arild enda hadde oppdrag for fylkestinget. Han avsluttet sin periode der ikke lenge etterpå.  Deretter gikk ferden i motsatt retning, nemlig sørover til Fuengirola på Spanias solkyst. Siden høsten 2006 har Arild og Åshild tilbrakt vinterhalvåret i Fuengirola, til glede for Turistkyrkans reiseglade medlemmer og venner.   Arild forteller at han ble valgt inn i ”Reisegruppen” for 3 – 4 år siden, og har siden det arrangert og guidet Turistkyrkans bussreiser sammen med Villy og Birgitta.Vi avslutter med å spørre Arild om hvordan han liker seg her på Europas sørligste kyst etter å ha bodd så mange år i Europas nordligste kystområde.
Jeg liker meg godt i Fuengirola. Den første tiden lengtet jeg nok noe tilbake til Finnmark, men det er blitt bedre etter hvert som jeg har blitt mer kjent her.
Men etter så lang tid der nord, vil Finnmark alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte.Intervjuer: Gro Agersten
Foto: John Agersten

==================

Pastorn har ordet

 

john_nov2011John Agersten
Nå er Gro og jeg er tilbake i Fuengirola og den Skandinaviske Turistkyrkan etter noen uker hjemme i Norge. Det er vinter og kaldt hjemme, så det ble en del snømåking. Men vinteren har også sin sjarm. Likevel var det deilig å komme tilbake til solens varme stråler her på Solkysten.Godt var det å møte vennene i menigheten igjen. Det er en bemerkelsesverdig varme og samhold blant dem som har Turiskyrkan som sitt åndelige hjem, og vi gleder oss alle over å ha mange gode venner.Temaet for formiddagspreknen søndag 29. januar var: ”Herren kjenner sine”. ( 2 Tim. 2:19) Jesus overrasket Natanael da han sa at han kjente ham før de hadde møtt hverandre! (John 1: 28-29)Og det står videre i John. 2: 24-25 at Jesus kjente alt, og visste hva som bor i mennesket. Han sa ved et par anledninger, ”dere tenker i deres hjerter”, og viste gang på gang at han vet alt.Peter utbryter etter å ha blitt spurt tre ganger om han elsker Jesus, ”Du vet alt, du vet at jeg har deg kjær!” Han hadde fornektet at han kjente Jesus, men han fikk fullkommen tilgivelse og nye oppgaver som Herren på forhånd hadde planlagt for ham. Vår Frelser kjenner oss vel, og vet hva det vil si å være menneske.I Hebr. 4: 15 står det: ”For vi har ikke en yppersteprest som ikke har medlidenhet med våre skrøpeligheter, men én som i alle ting er prøvd slik som vi, men uten synd”. Neste vers oppfordrer oss til å komme fram for nådens trone med frimodighet for at vi kan få miskunn og finne nåde til hjelp i rett tid.Vår himmelske Far har bevist at han elsker oss ved at han gav sin enbårne Sønn for at han skulle ta vår skyld og synd på seg. For at vi ved troen på ham kan oppleve å bli Hans barn. Og så ved Åndens hjelp vokse i nåde og kjennskap til vår Herre og Frelser Jesus Kristus. (2 Pet. 3: 18)

Vi er fortsatt underveis, og har mye igjen å lære, men Herren oppmuntrer oss til å hente kraft hos Ham, I hans ord, og i samfunn med gode kristne venner.

Med ønske om Guds rike velsignelse.

John Agersten.